Over ons

Gildestucadoors sukadoor Groningen

Vakmanschap en kwaliteit

Gildestucadoors is een nieuw bedrijf en ontstaan door het samenvoegen van de kennis op het gebied van monumenten en restauratiestucwerk van Stukadoorsbedrijf De Terp en Stukadoorsbedrijf Buisman. Allebei bedrijven met tientallen jaren ervaring op het gebied van specialistisch en ambachtelijk stucwerk. Door deze bundeling van kennis en ouderwets vakmanschap is Gildestucadoors de specialist op dit gebied. Alle kennis in huis op het gebied van bouwstijlen, materialen en ambachtelijke technieken voor het vakkundig en op de juiste manier opleveren van restauratie van monumentale panden.

In stukadoorsopleidingen wordt steeds meer gefocust op standaard en rechttoe rechtaan stukadoorswerk, waardoor de ambachtelijke technieken in de verdrukking zijn geraakt. Hierdoor is er behoefte aan echte vakmanslieden: Gildestucadoors.

De oprichters van Gildestucadoors zijn Bert Buisman en Johnny Smit. Beide opgegroeid en gevormd in hun familiebedrijven. Hiermee is het stucadoorsvak met de paplepel ingegoten.

Restauratie

Om een juiste en professionele restauratie uit te kunnen voeren kijkt Gildestucadoors eerst naar de opbouw van de schade. Wij bekijken uit welke materialen het werk bestaat, uit welke periode de stijlelementen komen, en welke technieken zijn toegepast. Na het vaststellen van de schade maakt Gildestucadoors een plan van aanpak, zorgt voor de uitvoer van het herstel en maakt een verslag van het verloop van het herstelproces.

Modern stucwerk

Modern stucwerk is een verzamelbegrip voor een complexe mix aan wand- en plafondafwerkingstechnieken. De meeste kenmerken zich door hun strakte, of het nu geschuurd, gepolijst, gewolkt of volledig structuurloos is. Dat vereist groot vakmanschap in materiaal- én gereedschapsbeheersing. De mensen van Gildestucadoors zijn meesters in hun vak. En altijd aanspreekbaar voor vragen en overleg. Ook voor modern stucwerk bent u bij Gildestucadoors aan het goede adres.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor u als opdrachtgever zorgen wij voor een optimaal resultaat van uw restauratie of modern stucwerk. De mensen van Gildestucadoors hebben zich bewezen als vakmannen en staan garant voor een door u gewenst resultaat. Gildestucadoors beheerst het oude ambacht en beheerst het nieuwe ambacht. We gaan op de ouderwetse manier met u als klant om. Met goede service en oprechte aandacht!

Neem hier contact op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!

Gildestucadoors

Bert Buisman en Jonnhy Smit